Sensorische Informatieverwerking

 

     De Tijgersprong | Kaaistraat 63 | 4651BM Steenbergen | 0167-794517 | mail@detijgersprong.nl

Advies op afstand


U leest over Sensorische Informatieverwerking (SI) en herkent veel wel maar ook dingen niet. Voor andere persoonlijkheidskenmerken of diagnoses geldt hetzelfde. Denk aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, AD(H)D, autisme.

Het is goed om te weten dat de sensorische informatieverwerking een basis is voor heel veel van ons functioneren. Door de SI van uw kind of u zelf te kennen begrijpt u gedrag: “daarom doet mijn kind het zo!” Waardevol om uit te zoeken dus: hoe is de zintuiglijke prikkelverwerking van mij of mijn kind? Op welke prikkels reageren we te veel of juist te weinig. En wat doet dat met ons.


Als het te ver is of te onhandig om naar de praktijk te komen kunnen we een advies op afstand geven. Op basis van uw verhaal maken maken we een Sensorisch Profiel en geven we u advies. Zo krijgt u een indruk hoe groot of juist klein de invloed van SI problematiek bij uw kind is. Heeft u een beperkte handleiding om eens mee aan de slag te gaan. Indien gewenst begeleiden we u hierbij.


Werkwijze

  1. Opsommingsteken U neemt allereerst contact met ons op via mail@detijgersprong.nl

  2. Opsommingsteken U krijgt vervolgens 2 vragenlijsten gemaild. Die vult u in en mailt u terug. Alle informatie die u verder van belang acht, stuurt u ook mee.

  3. Opsommingsteken Van al u gegevens maken wij een verslag met daarin het Sensorisch Profiel op basis van uw verhaal. Hierin staan ook praktische tips.

  4. Opsommingsteken In een telefoongesprek lichten we het verslag en de adviezen toe.

Indien gewenst kunnen we u daarna op afstand begeleiden en meedenken. Ook een telefonisch gesprek met de leerkracht is mogelijk.